Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottstipendium har för andra gången tilldelats en av Sveriges idag absolut främsta vattenskidåkare, Tim Törnquist!
 
Jan B. Jönsson och Natasha Anderberg vilka fantastiska vattenskidåkare! Jan vann VM-guld i hopp samt ett VM-brons i slalom medan Natasha krossade allt motstånd, satte nytt svenskt rekord och vann VM-guld i slalom!
 
2022 IWWF E&A Open Waterski Championships gick detta år och under den gångna helgen av stapeln på Italiens Nationalarena utanför Recetto i det närmaste perfekta förhållanden!
 
Tim Törnquist (överst i bilden) vann under den gångna helgen sitt tredje raka U-21 EM guld i disciplinen slalom i Österrike. Kort efter denna bragd vann han även ett EM-brons i hopp. Helt Fantastiskt!
 
Gårdagens internationella slalomtävling i Norge, Slåstad Fall Slalom, blev en riktig segerfest för de svenska toppåkare som var på plats och tävlade i broderlandet.
 
Märta Olsson, Ambjörnarps Vattenskidklubb (bilden), satte den 13 augusti ett nytt starkt svenskt trickrekord i klassen U-14 i Feldberg, Tyskland.
 
Årets IWWF EM i Open och Age categories gick av stabeln i Thy Cablepark, en föreningsdriven fullsize park i nordjylland, Thisted, Danmark.
 
Två nya svenska slalomrekord har under den gångna helgen presteras av Krister Jönsson t.v. och Jan B. Jönsson t.h. under den otroligt populära slalomtävlingen i Nyköping, Gästabudstrofén.
 
LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till SVWF som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet existerar för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.
 
Nu kan din förening söka ytterligare återstartsmedel
 
SM i wakeboard bakom fullsize kabel arrangerades i fredags, 2022-08-12, i Fagersta av Fagersta Västanfors VSK där våra nya svenska mästare korades. Se mängder av bilder härunder.
 
Sveriges vattenskidlandslag till 2022 IWWF World Over 35 Waterski Championships i Baurech, Frankrike är uttaget och anmält. Landslagstruppen består av inte mindre än 15 av våra absolut främsta toppåkare.
 
Under förra veckan genomfördes 2022 IWWF Europe Waterski Youth Championships dryga 40 mil norr om Athen på det grekiska fastlandet. Våra 5 landslagsåkare vann ett EM-guld, ett EM-silver samt kvalificerade sig till 8 EM-finaler!
 
Västkusten i sommarskrud med Räkor och Wakeboard, det är inte mycket som slår det när Tullboden bjuder upp till SM i Wakeboard Båt 2022.
 
Från den 11-18 juli reste ett starkt svensk lag till WWA VM i Wake Park i London.
 

Postadress:
Linköpings Kabelsportförening - Vattenskidor och Wakeboard
Stapelgatan 8
58254 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lkpg.kabelsport@gmai...

Se all info